T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAMSUN / İLKADIM - Yunus Emre Ortaokulu

Okulumuzun Tarihçesi


Temel amacı katıldığı her platformda başarıyı yakalamak olan okulumuz 1964-1965 yılında 27 Mayıs İlkokulu olarak Okulumuzun ilk müdürü Sayın Asım YÜCEL yönetiminde 10 derslikle hizmete girmiştir.

Okulumuzun adı 1991 yılının YUNUS EMRE SEVGİ YILI olarak kabul edilmesi nedeniyle  YUNUS EMRE İLKOKULU olarak değiştirilmiştir. Okulumuz Evrensel sevgi anlayışının temel taşlarından biri ve en önemlisi olan büyük Türk ve İslam alimi Yunus Emre’nin adını gururla,mutlulukla taşımakta ve en iyi şekilde temsil etmektedir.

1992 yılında ilköğretime geçilerek 2000-2001 eğitim-öğretim yılında yeni yapılan okul binasına taşınılmıştır.2012-2013 eğitim-öğretim yılında yürürlüğe giren 4+4+4 eğitim sisteminden sonra okulumuz orta okula dönüştürülmüş ve Yunus Emre Ortaokulu adını almıştır.

20 dersliğe sahip olan okulumuz; modern anasınıfları, fen ve bilgisayar laboratuarları, müzik ve resim atölyeleri, kapalı spor salonu ve teknolojik altyapısı ile Samsun’un önemli okullarından biri haline gelmiştir ve bu gururu velileriyle beraber paylaşmaktadır.

Öğrencilerimizin yanında; velilerimizin de eğitimine öncelik verilmektedir. Sosyal projeler yapılmakta ,  anne- baba eğitimi seminerleri verilmektedir. Okulumuz Türkiye Okuyor Projesi kapsamında Okuma –Yazma Kursu ve Bilgisayar İşletmenliği Kursu açarak etrafına ışık saçmaya devam etmektedir.

Okulların hayat olması düşüncesini önceden beri benimsemiş olan YUNUS EMRE Ortaokulu düzenlediği çeşitli kurs faaliyetleriyle sadece hafta içi değil hafta sonlarında da veli ve öğrencilerine hizmet etmeyi bir görev saymaktadır

Ayrıca okulumuz temizlik açısından belirli standartları yakalamış okullara verilen Beyaz Bayrak ödülüne de sahip bulunmaktadır.

Okulumuz son yıllarda yaptığı atılımlarla Eğitim bölgesinde tercih edilen bir okul haline gelmiştir.

Sahip olduğumuz  imkanlar, sağlam idare yapısı, eğitimin önemine inanmış öğretmen kadrosu, başarıya istekli öğrenciler ve desteğini hiçbir zaman esirgemeyen velilerimizle başarılarımıza başarı katmak arzusundayız.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.11.2013 - Güncelleme: 15.11.2017 14:44 - Görüntülenme: 3578
  Beğen | 5  kişi beğendi