Nis

Şehit Ahmet Altunoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından 8. sınıf öğrencilerimize Lise Tanıtımı semineri düzenlendi.

Nis

Afad yetkilisi Burak ARSLAN okulumuzda öğrencilerimize Afet Farkındalığı konulu bir seminer verdi. 5.ve 6. sınıf seviyelerimizdeki öğrencilerimize ; afet çeşitleri, afet durumunda karşılaşılabilecek riskler, afet zararlarından azami düzeyde korunmak için alınması gereken tedbirler ve olası bir afet durumunda nasıl davranılacağı ve neler yapılabileceği hususunda bilgilendirmeler aktarıldı.

Öğrencilerimizin dikkatle dinlediği seminer sonrasında belirgin bir farkındalık yaratıldığı kendileri tarafından da dile getirildi.

AFAD yetkilisi Burak ARSLAN 'a çok teşekkür ederiz.

Nis

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü tarafından okulumuzda  kanserden korunmanın yolları, erken teşhisin önemi ve KETEM faaliyetlerinin anlatıldığı seminer düzenlendi. Seminerde meme, rahim ağzı ve kalın barsak kanserinin kanser tarama programı kapsamında KETEM ve aile hekimlerince ücretsiz olarak tarandığı vurgulandı.Aynı zamanda seminerde katılımcılara meme kanseri taraması için 40 -69 yaş aralığında kadınların her 2 yılda bir mamografi çekmesi, rahim ağzı kanseri taraması için 30 -65 yaş aralığındaki kadınların 5 yılda bir HPV testi yaptırması ve kalın barsak kanseri taraması için 50 -70 yaş aralığındaki tüm bireylerin 2 yılda bir dışkıda gizli kan testi yaptırması gerektiği anlatıldı. Öğretmenler ve tüm personele kanserden korunmak için yaşam tarzlarına ve beslenmelerine özen göstermeleri gerektiği ve ailelerindeki ve çevrelerindeki yetişkinleri kanser taramaları için KETEM’e yönlendirmelerinin önemli olduğu söyledi.

Mrt

Okulumuz Yunus Emre Ortaokulu 'nda 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi 'nin 109 'uncu yıl dönümünde Başkomutanımız  Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Çanakkale 'yi geçilmez kılan ve toprağın her bir karışını kanlarıyla sulayarak bize bu cennet vatanı armağan eden şanlı ecdadımız saygı ve şükranla anıldı.

Mrt

İstiklal Marşı 'nın kabul edilişinin 103. yıl dönümü okulumuz konferans salonunda okunan şiirler, oratoryo gösterisi ve marşlarla kutlandı. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

OKUSAM projesi kapsamında okulumuzun şubat ayı çalışmaları tamamlandı. Bu ay öğrencilerimizle okudukları kitapların kapaklarını yeniden tasarladık. Seçtiğimiz kapak çalışmalarını da OKUSAM panosuna asarak sergiledik.

Mrt

1-7 Mart Deprem Haftası ve 13 Ekim "Dünya Afet Risk Azaltma Günü" kapsamında okulumzda deprem tatbikatı 4 Mart 2024 tarihinde sorunsuz bir şekilde yapılmıştır.

Şbt

Okulumuz öğrenci, öğretmen ve personelin katılımıyla 6 Şubat 2023 yılında Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve on bir ili etkileyen asrın felaketi olarak değerlendirilen depremleri hatırlamak ve deprem sırasında yapılacaklarla ilgili farkındalık oluşturmak için deprem tatbikatı yapıldı.

Tatbikat sonrası depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için saygı duruşunda bulunularak anma töreni yapıldı.

Şbt

2023-2024 eğitim öğretim yılı 2. dönem başı öğretmenler kurul toplantısı öğretmenlerimizin katılımıyla gerçekleştirildi.

Ock

Okulumuz Yunus Emre Ortaokulu 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı 1. dönemin sona ermesi münasebeti ile düzenlenen programda öğrencilere 15 günlük bu tatilde hem dinlenme hem de eksiklerini giderme fırsatını iyi değerlendirmeleri gerektiği belirtilerek akademik başarıyla sınıf bazında dereceye giren öğrencilerin taktiği mi yapıldı. Sınıf rehber öğretmenlerinin sınıflarına karne dağıtımı ile tören sona erdi. Öğrenci ve öğretmenlerimize iyi tatiller dileriz.

Ock

Okulumuz Yunus Emre Ortaokulundan 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı ikinci dönemde okulumuzdan ayrılarak başka okullarda göreve başlayacak olan Türkçe öğretmenimiz Serpil ÇILDIRLI ve Fen Bilimleri öğretmenimiz Sümeyra YAŞAR 'a okulumuzda yapmış oldukları başarılı çalışmalardan dolayı hazırlanan plaketler Okul Müdür Yardımcımız Savaş BÖLÜKBAŞ tarafından takdim edildi. Yeni okullarında arkadaşlarımıza başarılar ve mutluluklar dileriz.

Ara

Hiç sinemaya gitmeyen öğrencilerimiz, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle yapılan çalışma çerçevesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı destekli olan Yıldız Tozu filmini sinemada izlediler.

Patlamış mısır eşliğinde hayatlarında ilk defa sinemada film izleyen öğrencilerimiz büyük heyecan ve mutluluk yaşadı.

Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuzda Yerli Malı Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi. Öğrenci ve velilerimize emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Ara

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan OKUSAM projesi kapsamında okulumuzda okuma kuşakları oluşturuldu. Türkçe öğretmenimiz Gülay Öztürk koordinatörlüğünde yürütülen etkinliklerde öğrencilerimiz okudukları kitapları tanıttı ve kitapların en beğendikleri bölümlerini resimlediler. Öğrencilerin yaptıkları resimlerden pano oluşturduk.

Ara

Samsun Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri (SİBERAY) tarafından okulumuz öğretmen ve öğrencilerine "Siber Güvenlik, Siber Zorbalık, Teknoloji Bağımlılığı, Dijital Okuryazarlık, Siber Suçlarla Mücadele Soruşturma Yöntemleri ve Güvenli İnternet Kullanımı" konularında seminer verildi.