Ekm

AB Kodlama Haftası (CodeWeek) kapsamında okulumuz öğrencileriyle birlikte Kodla Büyü ve Code.org sitesi üzerinden etkinlikler yaptık.

Ekm

İtfaiye Haftası dolayısıyla bugün Yunus Emre Ortaokulu Anasınıfı öğretmenleri M. Zeynep Kaygusuzoğlu ve H. Hazal Yıldız  İtfaiye merkezine ve Amazon Köyüne gezi düzenlediler. Eğlenceli ve eğitici bir gezi oldu.

Eyl

Okulumuz Yunus Emre Ortaokulu ‘nda yeni başlayan eğitim – öğretim yılı nedeniyle idareci, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla ilköğretim Haftası kutlandı.

Eyl

Öğrencilerimizde demokrasi, insan hakları, vatan sevgisi, milli birlik ve beraberlik, yurt bilinci gibi kavramların daha iyi anlaşılması adına okulumuz Yunus Emre Ortaokulu ‘nda 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma programı yapıldı.

Eyl

2023-2024 Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Sene Başı Kurul Toplantısı Okul Müdürü Şerife KARAÇOBAN başkanlığında, müdür yardımcısı ve öğretmenlerimizin katılımı ile 05.09.2023 tarihinde gerçekleştirildi.

Haz

2022-2023 Yılı Sene Sonu Öğretmenler Kurul Toplantısını yaptık.

Bu yıl emekliye ayrılan Cemil TAŞKIN, Nesriye ŞEN, Niyazi ATLI ve okulumuz Müdür Yardımcısı Figen ÖZCAN 'ın emekliye ayrılması vesilesiyle kutlama töreni düzenledik. Kendilerinin duygu ve düşüncelerini alarak okul müdürümüz tarafından plaket takdim edildi. Öğretmenlerimizin uzun yıllar okulumuza hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, bundan sonraki emeklilik hayatlarında sağlık, sıhhat ve huzur dolu bir hayat geçirmelerini temenni ederiz.

Haz

2022-2023 Yılı 2. dönemini sağlıklı bir şekilde bitirerek öğrencilerimize karnelerini verdik. Öğretmen ve öğrencilerimize iyi tatiller dileriz.

Haz

8. sınıf ve Anasınıfı öğrencilerimizin mezuniyetleri dolayısıyla kutlama programı düzenledik. Programımıza İlkadım Belediye Başkanı Necattin DEMİRTAŞ ve eşi Lütfiye DEMİRTAŞ katıldı. Belediye Başkanımız okulumuz birincisi olan Yunus Emre DEMİL 'e hediyesini takdim etti. Kendilerine programa katıldıkları için teşekkür ederiz.

Programda emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür eder, mezun olan öğrencilerimize ise yeni hayatlarında başarılar dileriz.

Haz

Teknoloji ve Tasarım Öğretmenleri Derya DÜZEN, Hatice AKIN PINAR ve Emine GÖZÜTOK tarafından hazırlanan "Sıfır Atık" temalı resim sergimiz okulumuzda açılmıştır.

Açılışımıza okul müdürümüz, öğretmenlerimiz, Ahmet Sarı Ortaokulu Müdürü Tamer Ocak ve öğretmenleri katılarak sergimize renk katmışlardır.

Sergimizde emeği geçen tüm Teknoloji Tasarım öğretmenleri ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Haz

Yunus Emre Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan şiir dinletisi, öğretmenler ve öğrenciler tarafından beğeniyle izlendi.

Abdürrahim KARAKOÇ'tan Yahya Kemal BEYATLI 'ya, Can YÜCEL 'den Orhan Veli KANIK 'a, Atilla İLHAN 'dan Arif Nihat ASYA 'ya uzanan bu şiir şöleni ile öğrencilerimiz; değerli sairlerimizin birbirinden güzel şiirlerini seslendirdiler.

Şiir dinletisi programını hazırlayan Türkçe öğretmenimiz Nilay  SARITAŞ 'a teşekkür ediyor ve programda emeği geçen öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Haz

7. sınıflar arası düzenlenen bilgi yarışmasına katılan öğrencilerimiz Matematik ve Fen Bilimleri alanlarında kıyasıya bir rekabete girerek yarıştılar. Yarışma sonunda 7-B sınıfı ipi göğüsleyen taraf oldu.

Öğretmen ve öğrencilerimiz adına bir etkinlik oldu. Yarışmaya katılan öğrencilerimizi tebrik eder, emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Haz

6. sınıflar arası düzenlenen bilgi yarışmasına katılan öğrencilerimiz Matematik ve Fen Bilimleri alanlarında kıyasıya bir rekabete girerek yarıştılar. Yarışma sonunda 6-D sınıfı ipi göğüsleyen taraf oldu.

Haz

5. sınıflar arası düzenlenen bilgi yarışmasına katılan öğrencilerimiz Matematik ve Fen Bilimleri alanlarında kıyasıya bir rekabete girerek yarıştılar. Yarışma sonunda 5-A sınıfı ipi göğüsleyen taraf oldu.

May

Samsun İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bolidoğlu Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı tarafından "Erzurum Kongresi Delegesi Yunus Efendi" anısına düzenlenen şiir, mektup ve resim yarışmasında, okulumuz 8/A sınıfı öğrencisi Eylül YILMAZ mektup dalında 2.olmuştur. Öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Türkçe Öğretmenimiz Nebahat KOCATÜRK'e emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

May

Okulumuz 6. sınıf öğrencileri ile 26 Mayıs 2023 Cuma Günü Samsun gezisine gidildi.Gezide öğrencilerimize öğretmenlerimiz Kenan SARI, Hale KÖKÇE DEMİRCİ, Sema SÖZER ve Hatice ÖNTAŞ eşlik ettiler.

Öğrencilerimizin gezideki uğrak yerleri Tekkeköy Mağaraları, Çarşamba' da yer alan  tarihi Çivisiz Cami, Ayvacık ilçesindeki Hasan Uğurlu Barajı ve Yeşilırmak Doğal Yaşam Parkı olmuştur. Gezi etkinliğimiz ile öğrencilerimiz hem Samsun' umuzu tanıma fırsatı buldular hem de beraber güzel vakit geçirdiler.